Bridge #1-800-910-9620 For Audioconferencing: Anchorage 561-9620

FOR MORE INFORMATION, CONTACT:
Kathy Mosca

Governance Office 312 Signers Hall 474-7056

fystaff@uaf.edu

AGENDA UAF STAFF COUNCIL MEETING #96
Wednesday, February 4, 1998
8:30 - 10:30 a.m.

Wood Center Ballroom

Time		Item	Length of Time
8:30	I	Call to Order - P. Long A. Roll Call B. Approval of Minutes to Meeting #95 (December 5, 1997) C. Adopt Agenda	10 Min.
8:40	II	Guest Speaker - Ralph Gabrielli, Executive Dean, College of Rural Alaska	15 Min.
8:55	III	Vice Chancellor for Administrative Services Remarks - M. Rice	5 Min.
9:00	IV	Chancellor¹s Remarks - J. Wadlow	5 Min.
9:05	V	Governance Reports A. Faculty Senate - M. Schatz B. ASUAF - S. Nuss 5 Min. C. Staff Alliance - M. Scholle	5 Min. 5 Min.
0.25	777	D. Alumni Association - J. Poole	5 Min.
9:25	VI	President's Report - P. Long	10 Min.
9:35	VII	BREAK	5 Min.
9:40	VIII	Committee Reports	5 Min.
		A. Rural Affairs - B. Oleson	
		B. Staff Affairs - S. Kocer	5 Min.
		C. Staff Training - D. Powell 1. February Training Schedule (Attachment 96/1 and handouts)	5 Min.
		D. Information Coordinating - B. Frey 1. Legislative Web Site (Attachment 96/2)	5 Min.
		E. Picnic Committee - I. Downes (Attachment 96/3)	5 Min.
10:05	IX	OTHER BUSINESS	
		A. Motion to confirm committee membership (Attachment 96/4)	5 Min.
		B. Discussion on union/labor relations	10 Min.
10:20	X	Comments and Questions	5 Min.
10:25	XI	Announcements	
		A. February Meetings (Attachment 96/5)	5 Min.
10:30	XII	Adjournment	

The Spring 1998 Supervisory Training Schedule is located at:

http://www.uaf.edu/uafgov/www/ST-www/schedule.html

FEBRUARY SUPERVISORY TRAINING SCHEDULE

February 3 - Introduction to Labor Relations 3:00 - 5:00 p.m. 214 Elvey

Instructor: Jim Johnsen, Director, Labor Relations

In this two hour session, participants will be introduced to the University of Alaska's labor relations program and the organizational and legal framework within which it functions. Highlights include:

*State collective bargaining law *University's collective bargaining structure

*Current status of negotiations

*Current status of union organizing campaigns

*Questions and answers

February 11 - Sexual Harassment 10:00 a.m. - Noon Wood Center C & D

Instructor: Patty Kastelic, Executive Director, Statewide Human

Resources

The newly adopted Policy 04.06.09 A, B governing discrimination and sexual harassment will be reviewed. New procedures will be explained along with a general discussion of sexually harassing conduct and how to prevent it and stop it when it does occur.

February 26 - UAF LIFE Let's Include Fitness Everyday 3:00 - 5:00 p.m. 214 Elvey

Michelle Combellick, Administrative Assistant, IAB Instructor: Chair, Health Issues Committee

What is UAF LIFE? The UAF Governance Health Issues Committee and special invited speakers for the UAF L.I.F.E. program will give you a brief introduction into UAF's wellness program by providing minilectures of various subjects being offered through the UAF L.I.F.E. lecture and workshop series. We anticipate all supervisors will find this presentation most energizing and positive.

ATTACHMENT 96/3 UAF STAFF COUNCIL #96 FEBRUARY 4, 1998 SUBMITTED BY PICNIC COMMITTEE

The Picnic Committee has secured the following prizes for the Staff Council raffle thus far:

- 2 season tickets for UAF hockey, courtesy of UAF Athletics 1 individual SRC pass, courtesy of the SRC 2 balcony tickets to the Top of World Tournament, courtesy of UAF Athletics
- Quilt, courtesy of Jann Laiti and Kathy Mosca
- 2 tickets on the Riverboat Discovery, courtesy of the Binkley Family 1 crab buffet, 1 Malemute Saloon Show, and 1 The Crown of Light Show, courtesy of the Ester Gold Camp
- Gift Certificate, courtesy of Spenard Builders Supply Lazy Susan, courtesy of Bev's Woodwork

Staff Council will receive two tickets on Alaska Airlines when the corporation makes their donation.

```
Barb Oleson
Christine Packett
Ron Pierce
*Darlette Powell
Peter Rogers
Karen Wilson
Ron York

****************
ATTACHMENT 96/5
UAF STAFF COUNCIL #96
```

FEBRUARY 4, 1998 MEETING SCHEDULE

February 2, 11:00 a.m., Rural Affairs, Wood Center Conference Room A

February 4, 8:30 a.m., Staff Council, Wood Center Ballroom

February 6, 9:00 a.m., Staff Training, Library 341

February 6, Noon, Picnic Committee, 122 Natural Science Facility

February 10, 9:00 a.m., Information Coordinating, Wood Center Conference Room B

February 12, 9:00 a.m., Staff Affairs, Chancellor's Conference Room

February 23, 9:00 a.m., Administrative Committee, Wood Center Conference Room A